کاربردهای شیشه در طراحی ساختمان

شیشه امروزه به یکی از محبوب ترین و پر رمز و راز ترین مصالح ساختمانی تبدیل شده و دارای ویژگی های بسیار متنوعی است. در واقع در صورتی که کمی به محیط اطراف خود نگاه کنید، متوجه خواهید شد که شیشه کاربردهای بسیاری دارد و حتی شاید بتوان آن را به عنوان یکی از مواد اصلی و لازم در محیط زندگی خود معرفی کرد. اما یکی از مهم‌ترین آن‌ها کاربرد شیشه در ساختمان است. به عنوان مثال یکی از جزئی ترین و ابتدایی ترین کاربرد شیشه استفاده از آن در ساخت ظروف آشپزخانه است. امروزه استفاده از شیشه به عنوان نمای ساختمان ها نیز به محبوبیت بالایی دست یافته است. همچنین انواع صنایع مختلف همچون تجهیزات پزشکی نیز تا حدود زیادی به شیشه وابسته هستند.

 

 

با این حال مهم‌ترین کاربرد شیشه، در ساختمان و استفاده از آن در صنعت طراحی ساختمان است و کاربردهای بسیار زیادی را همچون لوازم تزئینی، شیشه پنجره و درب بالکن، نمای ساختمان، پارتیشن و… ایفا می کند. به عنوان مثال تصور کنید که خانه ای درب و پنجره شیشه ای نداشته باشد. در این حالت فضا کاملا یکنواخت و کسل کننده خواهد شد و نوری نیز به محیط و فضای منزل وارد نمی شود. اما با ورود شیشه در عرصه ساختمانی هم می‌‌توان جذابیت و زیبایی فضای منزل و نمای آن را افزایش داد و هم از جریان انرژی به طور کافی استفاده کرد.

در واقع معماران و طراحان داخلی با گذشت زمان و احساس نیاز به فضاهای بزرگتر، قابلیت مشاهده و دیده شدن محیط بیرون را با استفاده از شیشه‌ها در اختیار ما قرار داده‌ و روز به روز حضور شیشه را در صنعت ساختمان سازی و معماری ارتقا داده‌اند.

 

کاربرد شیشه در ساختمان

با توجه به خاصیت شیشه در زیبایی و عبور نور از خود، از قرن ها پیش تاکنون از آن برای طراحی داخلی و خارجی استفاده می شد. هنر معماری به طور مداوم در حال پیشرفت است و در این راه از ابزار و مواد و مصالح جدیدی برای ایجاد دکوراسیون های شیک و متنوع استفاده می‌شود. از جمله این مواد می توان به کاربرد شیشه در ساختمان اشاره کرد که در تمامی دوره های رشد و پیشرفت معماری جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده است.

علت این جایگاه ویژه کاربرد شیشه در معماری و استفاده از آن در طراحی فضای داخلی و خارجی ساختمان است. از جمله کاربرد شیشه در ساختمان را می توان به نمای ساختمانذاستفاده از شیشه در حمام، نرده شیشه ای، شیشه در کف و سقف، ویترین شیشه‌ای، بالکن شیشه ای و… اشاره کرد.

کاربرد شیشه در ساختمان: طراحی دکوراسیون داخلی

یکی از بهترین و منحصر به فرد ترین متریال در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان، شیشه است. در واقع شاید شیشه نخستین انتخاب شما برای شکل دادن به دکوراسیون داخلی فضای منزل، اداره و یا فروشگاه تان نباشد، اما بدون شک یکی از بهترین و جذاب ترین آن‌هاست. شیشه به عنوان یک متریال شفاف، توانایی آن را دارد تا فضای سنگینی را که به علت وجود دیگر مصالخ ایجاد شده، به راحتی سبک نماید و محیط را بیش از پیش بزرگتر جلوه دهد.

سطوح شیشه ای یکی از زیباترین و ظریف ترین سطوحی هستند که طراحان می توانند با استفاده از آن‌ها به آرمان های زیبایی شناسانه خود در معماری دست یافته و محیط دوست داشتنی و شیکی را ایجاد کنند. یکی از مهم ترین کاربردهای شیشه در ساختمان استفاده از آن در طراحی دکوراسیون داخلی است و می توان از شیشه در بخش‌های مختلفی از فضای منزل و یا محیط کار استفاده کرد. در صورتی که به شیشه و کاربردهای آن در طراحی داخلی علاقه دارید و تصمیم به ایجاد یک فضای دلباز و زیبا را در منزل خود دارید، در ادامه با ما همراه باشید. ما به شما ۹ کاربرد مهم و جالب شیشه را در طراحی دکوراسیون داخلی معرفی خواهیم کرد. شما می توانید از این موارد ایده گرفته و در فضای منزل و محیط کار و یا فروشگاه خود نیز آن‌ها را پیاده سازی نمایید.

1)درب شیشه ای

شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از کاربردهای اولیه شیشه، استفاده از آن در تولید و اجرای درب بوده است در واقع می توان درب هر نوع ساختمان و هر بخشی از آن را با شیشه اجرا کرد، اما به طور معمول بیشترین کاربرد شیشه در ساخت درب ساختمان، مربوط به درهای کشویی یا اسلایدی است. علاوه بر این می توان این درب های کشویی را به عنوان درب اتاق حمام، درب بالکن، درب تراس و حتی به عنوان جداکننده دو فضا به کار برد. از مهمترین قابلیت ها و مزایای این درب‌ها آن است که در زمان باز و بسته شدن، دیگر مزاحم محیط خود نمی شوند. با توجه به نوع شیشه استفاده شده در ساخت درب می‌توان از آن انتظاراتی همچون عایق گرما و سرما و صدا را نیز داشت. علاوه بر این با توجه به خواست مشتری می توان این نوع درب ها را در طرح ها، نقشه ها و با استفاده از شیشه های مختلف تهیه کرد.

 

2)پارتیشن شیشه ای

از مهم‌ترین کاربردهای شیشه در ساختمان و طراحی دکوراسیون داخلی می‌توان به پارتیشن شیشه‌ای اشاره کرد. در واقع زمانی که شما نیاز دارید تا یک فضا را به دو بخش تقسیم کنید، می توانید از مصالح و روش های قدیمی همچون دیوار کشی و یا پانل های چوبی استفاده نمایید، اما این روش ها قدیمی شده و هم زمان و هم هزینه زیادی را از شما خواهند گرفت، در صورتی که با استفاده از پارتیشن شیشه ای دیگر با هیچ یک از این مشکلات مواجه نخواهید شد. در واقع در این بین استفاده از پارتیشن ها به دلیل سادگی و کاربرد فراوان و در عین حال تنوع بالا، گزینه بسیار ایده‌آلی به شمار می روند.

 

با این حال پارتیشن ها انواع مختلفی دارند، اما می‌توان آن‌ها را از جنس چوب و فلز نیز تهیه کرد. اما چرا پارتیشن شیشه ای؟ در واقع شاید شما تمایل داشته باشید که با ایجاد پارتیشن دو فضا را از هم جدا کرده اما ارتباط و دید این دو بخش را به هم همچنان متصل نگه دارید، در این زمان استفاده از پارتیشن شیشه ای می تواند انتخاب بسیار مناسبی باشد. علاوه بر این نوع پارتیشن ها به نور این امکان را می دهند تا از فضایی به فضای دیگر جریان یافته و استفاده از انرژی را به کمترین حد برسانند. از دیگر مزایای پارتیشن شیشه ای آن است که این نوع پارتیشن فضا را خرد نکرده و همواره پیوستگی میان دو بخش جدا شده را حفظ می نماید. این مزایا در نهایت باعث می‌شود تا انتخاب این نوع پارتیشن برای بخش بندی فضاهای کوچک بسیار مناسب باشد. یکی از محبوب ترین کاربردهای پارتیشن شیشه‌ای استفاده از آن در ادارات است که می‌تواند محیطی جذاب هم برای کارکنان و هم برای مشتریان تداعی کند.. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید از طریق وب سایت و تلفن تماس با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

3)بلوک شیشه ای

از دیگر کاربرد شیشه در ساختمان می‌توان به بلوک‌های شیشه‌ای اشاره کرد. در واقع شما می توانید از این بلوک ها در هر بخشی از ساختمان چه در نما و چه در فضای داخلی استفاده کنید. به عنوان مثال شما می‌توانید از این بلوک ها در نمای ساختمان خود استفاده کنید و در عین برخورداری از جریان نور، قابلیت دید محیط داخلی را از بیرون کمتر نمایید. همچنین شما می توانید برای جداسازی حمام اتاق مستر از فضای بیرون از این بلوک ها استفاده کرده و امکان دیده شدن داخل حمام را کاهش دهید. به طور کلی شما می توانید از این بلوک ها در محل کار، خانه و یا هر جای دیگری که دوست دارید تا نور بین دو فضا در جریان باشد اما دیدی وجود نداشته باشد به جای شیشه های باریک و شفاف که دید کاملی دارند استفاده نمایید.

این بلوک های شیشه ای با وجود ظاهر مشبکی که دارند، اما دید را محدود کرده و حریم خصوصی شما را حفظ خواهند کرد. امروزه استفاده از این بلوک ها محبوبیت زیادی پیدا کرده است و زیبایی آن ها به عنوان یک امتیاز در طراحی دکوراسیون داخلی به شمار می رود.

4)باکس یا نرده شیشه‌ای پله‌ها

از کاربرد شیشه در ساختمان می توان به نرده های شیشه ای یا باکس شیشه ای نیز اشاره کرد که نقشه حفاظ را برای پله ها ایفا می کنند. اغلب این باکس های پله حفاظ استیل داشته و میان آن‌ها با شیشه پر می شود. در این بین اما یکی از جدیدترین و مدرن ترین انواع باکس یا نرده شیشه ای پله، آن هایی هستند که تمام شیشه ای بوده و هیچ محافظی ندارند.

نرده شیشه ای پله ها به خصوص در مواقعی مورد استفاده قرار می گیرند که پلکان در بخش میانی فضا به جای گوشه قرار گرفته باشند. در صورتی که در طراحی دیوارهای این پله ها از متریال و مصالح صلب استفاده نمایید، باکس پله به صورت یک حجم زائد و قطع کننده دید جلوه خواهد کرد. از این رو در این مواقع پیشنهاد ما به شما استفاده از دیواره های شیشه ای برای باکس پله است تا حجم به جای صلب بودن شفاف باشد.

5)کف پله شیشه ای

همانط ور که می توان از شیشه به عنوان محافظ و نرده پله و باکس آن استفاده کرد، می‌توان آن را در ساخت خود پله ها نیز به کار برد. به طور معمول بیشتر پله ها جنسی از بتن و یا سنگ دارند. این متریال نسبت به شیشه از با مقاومت بیشتری برخوردار هستند اما شیشه نسبت به آن ها زیبایی بسیار بیشتری دارند.

شما می توانید شیشه را به شکل صفحات باریک و در نقش پله به کار ببرید. طراحی پله ها با استفاده از شیشه می‌تواند فضا را بسیار متفاوت و ظریف تر نشان دهد و در زمان قدم گذاشتن بر روی آن احساس معلق بودن را به شما منتقل نماید.

6)آبنمای شیشه ای

دیگر کاربرد شیشه در ساختمان، استفاده از آن در طراحی آبنمای شیشه است. در صورتی که با آبنماها آشنایی داشته باشید به احتمال زیاد این نکته را می دانید که در طراحی داخلی خانه های مدرن دیگر از حوضچه های سنگی و فوارهای آبی استفاده نمی شود و آن‌ها جای خود را به آب نماهای شیشه‌ای داده‌اند. آبنماهای شیشه ای با استفاده از معماری مدرن ساخته شده و بسیار مینیمال هستند. این آبنما ها فضای کمی را گرفته و می توان آن‌ها را تقریباً در دکوراسیون هر فضایی به اجرا درآورد.

یکی از محبوب‌ترین آب نماهای شیشه، آبنمای عمودی است که به صورت یک صفحه شیشه‌ای عمود ایجاد شده و می‌تواند به عنصر چشمگیر دکوراسیون فضای مورد نظر شما تبدیل شود. شیشه در این حالت به فرم دکوری درآمده و در کنار آب باعث دل بازتر شدن فضا می‌گردد.

 

7)مبلمان شیشه ای

از دیگر کاربردهای شیشه در طراحی دکوراسیون داخلی می توان به استفاده از آن برای ساخت مبلمان اشاره کرد. وسایل و مبلمان شیشه ای به شما کمک می‌کنند تا بتوانید فضای مورد نظر خود را را تغییر داده و آن را خاص و منحصر به فرد نمایید. میز، صندلی ویترین، قفسه ها، مجسمه ها، گلدان ها، لوازم تزئینی و هر چیز دیگری را می‌توان از جنس شیشه تهیه کرد و با آن دکوراسیون فضای مورد نظر خود را خاص و متمایز از فضاهای مشابه نمود.

یکی از مهم‌ترین انواع کاربرد شیشه در طراحی دکوراسیون داخلی، ویترین شیشه ای است که امروزه نوع بدون قاب یا فریم لس آن بسیار محبوب شده و می تواند خانه شما را به خانه مدرن و بسیار زیبا تبدیل نماید. علاوه بر این شما می توانید از ویترین شیشه ای در ادارات، فروشگاه ها، مغازه ها و… نیز استفاده کرده و محصولات خود را به خوبی در آن به مشتریان نمایش دهید.

 

8)کفپوش شیشه ای

یکی دیگر از انواع کاربرد شیشه در ساختمان استفاده از آن به عنوان کفپوش شیشه‌ای است که این کفپوش‌ها با وجود ساخته شدن از شیشه، اما بسیار محکم و مقاوم هستند و می توانند زیبایی و جذابیت بی‌نظیری را به دکوراسیون یک فضا دهند. مخصوصاً در صورتی‌که در زیر آب شیشه ها نمای سه بعدی نیز کار شود بسیار چشمگیر و منحصر به فرد خواهند بود.

از این رو کفپوش ها بیشتر در فضاهای لوکسی همچون رستوران های شیک، لابی هتل ها، بوتیک های معروف و… استفاده می شود، اما این به این معنا نیست که شما نمی توانید از آن در فضاهای اداری و یا فضای منزل خود نیز استفاده کنید. با وجود این‌که کفپوش های شیشه ای در موقعیت‌هایی استفاده می شوند که فضای زیر آن‌ها دیدنی باشد، اما این موضوع ضروری نیست.

 

9)سقف شیشه ای

از شیشه همان‌طور که می‌توان در تهیه کفپوش استفاده کرد، می توان آن‌ را در سقف ساختمان نیز به کار برد. از شیشه در سقف یا پنجره های سقف بیشتر در زمان‌هایی استفاده می شود که امکان برخورداری از نور با استفاده از پنجره های جانبی فراهم نباشد. البته کاربرد این پنجره ها تنها محدود به نورگیری نیست و شما می توانید از این پنجره ها برای مشاهده منظره آسمان شب و روز نیز استفاده کنید.

 

کاربرد شیشه در ساختمان: طراحی نمای ساختمان

کاربرد شیشه در ساختمان، تنها محدود به طراحی دکوراسیون داخلی نمی شود و می‌توان از آن برای طراحی نمای ساختمان نیز استفاده کرد. در واقع نمای شیشه‌ای یک عایق کنترل کننده بسیار مناسب برای صداهای محیط است و می‌توان آن را در رنگ و مدل های بسیار زیادی تهیه کرد. یکی از مزایای استفاده از نمای شیشه نسبت به دیگر نماهای ساختمانی، به صرفه بودن آن و کم‌ترین میزان ضایعات آن است.

به طوری که امروزه یکی از نماهای مدرن برای ساختمان‌ها، نمای شیشه ای به شمار می رود. نمای شیشه‌ای بیشتر برای ساختمان‌های تجاری و اداری استفاده می‌شود و کمتر در ساختمان‌های مسکونی شاهد استفاده از شیشه به عنوان نما هستیم.

برای استفاده از شیشه در نمای ساختمان آن را با نمای سنگ و یا ترموود ترکیب می کنند تا در کنار زیبایی بی نظیر محیط ساختمان را نیز بپوشاند. استفاده از نمای شیشه‌ای باعث شده تا بسیاری از ساکنان بتوانند در طی روز از حداکثر روشنایی و نور برخوردار باشند.

از دیگر مزایای استفاده از نماهای شیشه های مدرن می‌توان به افزایش ایمنی ساختمان و عایق صدا، جلوگیری از عبور اشعه های ماورای بنفش خورشید، تنوع در رنگ و استفاده کافی از انرژی خورشید اشاره کرد. امروزه استفاده از نماهای شیشه‌ای با شیشه های آینه گون و یا رنگ‌های مات بسیار پر طرفدار شده و از محبوبیت بالایی برخوردار است.

در ادامه به بررسی کاربردهای شیشه در طراحی نمای ساختمان می پردازیم:

 

1)نمای شیشه ای فریم لس

یکی از انواع نمای ساختمان، نوع فریم لس یا بدون قاب آن است که سطح نما با استفاده از پروفیل های فلزی شبکه بندی شده و پس از آن، فریم نما در داخل شبکه ها قرار می گیرد. در طراحی و ساخت نمای شیشه ای فریم لس، لاستیک های مخفی برای آب بندی و هوابندی بوده و شیشه نیز می‌تواند به راحتی بر روی آن‌ها نصب گردد. این فریم ها را می‌توان در رنگ های دلخواه تهیه کرد. علاوه بر این، این نوع نماهای شیشه‌ای موجب ایجاد یک نمایش‌های پیوسته از فضای ساختمان و محل کار خواهند شد.

از نمای شیشه ای فریم لس در کنار طراحی نمای ساختمان های اداری و تجاری در طراحی نمای شیشه‌ای ویلا نیز می توان استفاده کرد. برای اجرای نمای شیشه ای فریم لس ابتدا شیشه ها را با فاصله کمی نسبت به هم و بدون هیچ نوع عنصر اضافی قرار می‌دهند و سپس آن‌ها را به وسیله چسب سیلیکون آب بندی می کنند. با استفاده از این سیستم در طراحی نمای شیشه ای ساختمان می توان سطح بیشتری از نما را با شیشه بپوشاند و نمای یکپارچه تری را ایجاد کرد.

از مزایای نمای شیشه‌ای فریم لس، می‌توان به ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه از خارج، امکان بهره گیری از بازشو مخفی در نما، نصب آسان شیشه و آسان بودن تعویض شیشه، عدم انتقال تنش‌های سازه اصلی بنا بر شیشه، عملکرد مستقل هر یک از فریم‌ها در برابر زلزله و امکان استفاده از رنگ‌های متفاوت در نما می‌توان اشاره کرد.

 

2) نمای کرتین وال

از دیگر کاربرد شیشه در ساختمان و طراحی نمای آن می‌توان به نمای کرتین وال اشاره کرد. یکی از انواع نماهای مدرن است که با ترکیبی از لاستیک های آب بندی و هوابندی به همراه پروفیل آلومینیوم به عنوان سازه و دیگر اتصالات نصب و ساخته می شود. در طراحی نمای شیشه ای ساختمان از نوع کرتین وال اغلب از از شیشه های دوجداره با ضخامت ۱۸ و ۴۰ میلیمتر استفاده می‌شود. در اجرای یک نمای شیشه‌ای مدرن از نوع کرتین وال ابتدا پروفیل‌های عمودی آلومینیومی معروف به مولیون، با استفاده از رولبولت یا جوش و براکت‌های مخصوص به سازه ساختمان متصل شده و پس از آن پروفیل‌های عمودی به نام ترنزوم، توسط لقمه‌های مخصوص بر روی پروفیل‌های عمودی قرار گرفته و نصب می‌گردند.

از مزیت‌های نمای شیشه‌ای کرتین وال می‌توان به عدم ورود رطوبت و سر و صدا، قابلیت بهره گیری از شیشه دو یا سه جداره، قابلیت بهره گیری از در پوش‌های گوناگون، قابلیت عملیاتی کردن به طور کاملا آلومینیومی، نداشتن محدودیت رنگ و عایق حرارتی بودن این نوع نما نیز اشاره کرد.

یکی از مهم ترین مزایای نمای کرتین وال، قابلیت محاسبه فشار باد و فشار بار مرده بر روی نمای ساختمان به کمک نرم افزارهای اختصاصی است که ایمنی این نوع نمای شیشه‌ای را در برابر خطرات جوی و طبیعی تا حد زیادی افزایش می‌دهد. از نمای کرتین وال می‌توان برای نمای شیشه‌ای ویلا نیز استفاده کرد.

3)نمای شیشه ای بالکن

یکی از رایج ترین کاربرد های استفاده از از شیشه در نمای ساختمان، استفاده از آن به عنوان نمای بالکن است. برای طراحی نمای شیشه ای ساختمان در بالکن از یک دیوار شفاف و چندین پنل شیشه ای استفاده می شود که می توان آن را به صورت ریلی باز و بسته نمود. در ساختن نمای بالکن باید از انواع شیشه مقاوم و با کیفیت استفاده شود تا بتوانند در مقابل شرایط جوی متفاوت در طول شب و روز و تغییرات شدید دما مقاومت کرده و دوام داشته باشند، علاوه بر این نمای شیشه‌ای باید بتواند در برابر تغییرات ناگهانی دمای هوا و برخورد اجسام مقاوم بوده و استحکام کافی برخوردار باشد. به همین جهت در ساخت و طراحی آن از شیشه سکوریت یا لمینت استفاده می‌شود.

برای اجرای نمای شیشه‌ای بالکن می توان از دو نوع فریم لس یا فریم‌دار استفاده کرد که این موضوع با توجه به مکان بالکن و نظر مشتری می تواند تغییر کند. طراحی نمای شیشه ای ساختمان در بالکن ها اغلب از دو نوع کشویی و لولایی برخوردار می‌شود که می توان با این کار هم در مصرف انرژی صرفه جویی کرد و هم امنیت ساختمان را بالا برد.

از مزایای ساخت و اجرای بالکن شیشه ای می توان به ایجاد حریم خصوصی، جلوگیری از ورود آلودگی، جلوگیری از ورود حشرات، عایق صدا، گرما و سرما صرفه جویی در انرژی و… اشاره کرد. یکی از انواع شیشه‌ های پرکاربرد در اجرای نمای بالکن شیشه آکاردئونی جمع‌شو است که مزایای بسیار زیادی را با خود به همراه دارد.

 

4) نمای شیشه ای اسپایدر

یکی دیگر از انواع کاربرد شیشه در ساختمان، ایجاد نمای شیشه ای اسپایدر است. برای اجرای نمای اسپایدر، قطعاتی همچون چنگک، شیشه های نما را در کنار یکدیگر نگه داری می‌کنند. از این رو در این نما، ستون ها و کلیه قطعات نمایان بوده و همین موضوع زیبایی خاصی را به این نوع نمایشی مدرن می‌دهد. امروزه از این نوع نما بیشتر در طراحی نمای شیشه ویلا استفاده می‌شود.

شیوه اجرای نمای شیشه ای اسپایدر به این صورت است که ستون ها نیز می توانند به مانند شیشه پیاده شده و این طراحی کمک می کند تا بیشترین میزان شفافیت و بیشترین استفاده از شیشه در نمای ساختمان ایجاد شود. بر همین اساس از این نوع نمای مدرن که ابعاد شیشه های بزرگی نیز دارند، در نمای مراکز تجاری و فروشگاه ها استفاده می شود.

برای طراحی نمای شیشه ساختمان از نوع اسپایدر از شیشه های لمینت شده که دارای دو لایه شیشه سکوریت ۶ میلیمتر فلوت استاندارد درجه یک است و در لایه طلقی ۱/۵۲ میلیمتر و در بین دو شیشه سکوریت قرار گرفته استفاده می شود.

همان طور که گفته شد، از نمای شیشه ای اسپایدر بیشتر در طراحی نمای مراکز تجاری و فروشگاه ها استفاده می شود؛ چرا که کمترین میزان استفاده از فریم فلزات را دارد و از طرفی بیشترین میزان ایمنی را نیز فراهم می کند. از مزایای اصلی نمای شیشه‌ای اسپایدر می‌توان به مواردی چون انعطاف پذیری، شفافیت، نصب و نگهداری آسان، دوام بالا، ضد زنگ بودن و ظاهر زیبای آن اشاره کرد.

 

مزایای کاربرد شیشه در ساختمان‌

تا اینجای مقاله با انواع کاربردهای شیشه در ساختمان آشنا شده و دانستیم که می توان از شیشه هم برای طراحی داخلی و هم طراحی نمای خارجی استفاده کرد. همچنین با برخی از مزایای استفاده و کاربرد شیشه در ساختمان آشنا شدیم. در ادامه به بررسی دیگر مزایای استفاده از شیشه در طراحی ساختمان می‌پردازیم:

  • مقاومت بالا و افزایش ایمنی ساختمان

یکی از مهم‌ترین و اساسی ترین موضوعاتی که در انجام هر پروژه ساختمانی به آن توجه می شود، ایمنی است و باید در اجرای آن مخصوصاً در اجرای نمای ساختمان با شیشه به آن توجه زیاد شود. به همین جهت در طراحی شیشه ساختمان با استفاده از شیشه نشکن و سکوریت ایمنی و امنیت فضای داخلی و خارجی ساختمان افزایش یافته و تامین می گردد. به دلیل مقاومت شیشه سکوریت یا نشکن می‌‌توان اطمینان داشت که در زمان بروز حوادث طبیعی و غیرطبیعی آسیبی به آن وارد نشده و خطر جانی افراد را تهدید نمی کند.

شیشه های سکوریت و لمینیت به علت نحوه ساخت منحصر به فردی که دارند، در زمان تولید دچار شک شده و همین موضوع باعث می شود تا مقاومت آن‌ها در برابر باد و باران بیشترا ز شیشه معمولی بوده و توان تحمل تغییرات جوی آب و هوایی مختلف اقلیمی را نیز داشته باشند.

  • بهره وری انرژی

چالب است بدانید که نخستین شیشه نشکن کارآمد که در زمینه مصرف انرژی نیز حرفی برای گفتن داشت، بیش از ۷۰ سال پیش اختراع و مورد بهره‌برداری قرار گرفته و نقطه عطفی در پیشرفت تکنولوژی و تولید انواع محصولات ایمنی شده است.

امروزه به دلیل استفاده روزافزون شیشه در ساخت و سازها، ایمنی نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته و این در حالیست که امروزه انرژی و مصرف بهینه آن نیز بسیار اهمیت دارد و کارشناسان به دنبال راهی هستند تا مصرف آن را کاهش دهند.

با استفاده از شیشه‌های دوجداره، سکوریت و لمینیت در طراحی ساختمان می‌توان در طول روز با نور طبیعی خورشید، فضای بهینه ای از ساختمان را روشن کرد و با گرمای خورشید محیط را گرم نمود و در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کرد.

 

  • زیبایی و جذابیت ظاهری

کاربرد شیشه در ساختمان به علت داشتن ویژگی های ظاهری منحصر به فرد، بسیار متنوع بوده و می‌توان از آن در مصارف گوناگون استفاده کرد. شما می‌توانید ویژگی ها و الگوهای مختلف را با هم ترکیب کرده و محصولی مطابق با سلیقه خود سفارش دهید. می‌توان شیشه‌ها را با طرح ها، رنگ ها و بافت هایی مختلف در حمام، فروشگاه، بالکن، دربهای شیشه ای ریلی و کشویی و… مورد استفاده قرار داد و جذابیت زیبایی به محیط بخشید. عبور نور از بین شیشه‌ها و انعکاس آن‌ها در منزل موجب ایجاد یک فضای زیبا و دلنشین شده و انرژی زیادی را منتقل خواهد کرد.

شیشه به عنوان یکی از مصالح ساختمانی جذابیت های ظاهری بسیار بالایی دارد و می‌تواند فضا را بسیار خیره کننده و پیشرفته تر جلوه دهد و زیبایی خاصی را به ساختمان ببخشد.

  • شفافیت و نورپردازی طبیعی

شیشه یکی از شفاف ترین مصالح است که به نور اجازه می دهد تا از آن عبور کند. همین عامل موجب می‌شود تا اشیاء موجود در پشت شیشه به وضوح دیده شوند.

علاوه بر این شیشه به شما امکان می دهد تا نمایی زیبا از دنیای بیرون داشته باشید و حتی در زمان بسته بودن درب یا پنجره، اتاق روشنی داشته باشید. همین عامل یک نورپردازی طبیعی به شمار آمده و می‌تواند تا مدت ها موجب سرزندگی و شادابی شما گردد و روحیه ساکنین یا کارمندان را تا حد زیادی بهبود بخشد.

  • تنوع رنگ ها و پاسخگویی به سلیقه‌های مختلف

یکی از دلایل بی‌شمار بودن کاربرد شیشه در ساختمان، تنوع آن است. به عبارتی دیگر شما هر طرح، رنگ، نقش و بافتی را که از شیشه انتظار داشته باشید، می‌توانید برآورده سازید. امروزه شیشه در رنگ های گسترده ای موجود است و زمانی که ورق شیشه در واحدهای چند لایه یا عایق ترکیب می‌شود، رنگ و ظاهر آن دچار تغییرات زیادی خواهد شد.

علاوه بر این امروزه می‌توان با استفاده از شیشه ‌های چند لایه با طیف گسترده ای از لایه های رنگی، جلوه‌ی ویژه ای از نورپردازی را فراهم نمود. این رنگ ها را می توان هم با شیشه ای رنگی و هم چاپی ترکیب کرد تا بتوان نتایج متفاوتی را کسب نمود.

  • حفاظت از محیط زیست

یکی از مهم ترین مزایای کاربرد شیشه در ساختمان آن است که می‌توان آن‌ها را به راحتی بازیافت کرد و به حفظ محیط زیست کمک نمود. در کنار آن صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه ها نیز از مزایای بی‌نظیر این مورد به شمار می‌روند.

در واقع شیشه ۱۰۰ درصد قابل بازیافت است و در طی فرآیند بازیافت نیز از بین نمی رود بر همین اساس می توان آن را بارها و بارها بازیافت کرد بدون آن که به کیفیت و یا خلوص آن آسیبی وارد شود.

  • محافظت در برابر اشعه فرابنفش

یکی از مزایای بسیار مهم کاربرد شیشه در ساختمان، قابلیت محافظت آن از ما در برابر اشعه فرابنفش است. در واقع این نکته واقعیت دارد که لایه ازن در حال تخریب است از این رو لازم است که ما بتوانین ماده بهتری پیدا کنیم تا ما را از اشعه ماوراء بنفش محافظت نماید

مقاومت شیشه در برابر اشعه فرابنفش به ما این امکان را می دهد تا بدون آسیب دیدن از نور آفتاب لذت ببریم و در برابر تغییرات دمایی و همچنین تغییرات آب و هوایی نیز امنیت بیشتری داشته باشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *